Nogomet
9

Barcelona želi novu dimenziju napada s Llorenteom

Totalsport
Prema pisanju španskog Sporta u Barceloni su shvatili da im za narednu sezonu treba snažan napadač koji zna zabiti glavom, a te su karakteristike pronašli u nogometašu Athletica Fernandu Llorenteu.

Prema istom izvoru navodno je već sportski direktor katalonskog kluba Andoni Zubizarreta pokrenuo akciju oko dovođenja Llorentea na Camp Nou, ali se cijeli posao drži u tajnosti zbog velikog interesa nekoliko premierligaških klubova, te madridskog Reala za usluge baskijskog napadača.

Napad Barcelone do sada je uvelike ovisio o Lionelu Messiju, a jedini pokušaj dovođenja snažnog centarfora neslavno je propao angažmanom Zlatana Ibrahimovića koji je brzo zaratio s trenerom Pepom Guardiolom te otišao u Milan.

Posebno je poraz od Chelseaja u Ligi prvaka apostrofirao Barcelonin nedostatak snažnog igrača u protivničkom kaznenom prostoru koji bi momčadi donio novu dimenziju igre u napadu.

Fernando Llorente ove je sezone u nacionalnom prvenstvu postigao 17 pogodaka, a krasi ga upravo fizička snaga i odličan udarac glavom.