Novo pojačanje
0

Barcelona za Torresa pripremila 46 miliona eura

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Madridski sportski dnevnik AS izvještava da španski nogometni prvak Barcelona odvojila 46 miliona eura koje će ponuditi za otkup ugovora Liverpoolova centarfora Fernanda Torresa (26).

Španski reprezentativac, koji ugovor s klubom s Anfielda ima do jula 2013. godine, prioritetan je cilj novog Barcelonina predsjednika Sandra Rosella, koji će svoju ponudu, tvrdi Daily Mail, poslati prvog jula, formalno prvog dana prijelaznog roka.

Tim bi transferom Barcelona nastavila tradiciju najšpanskijeg kluba, barem kad je broj španskih reprezentativaca u njenim redovima u pitanju.

Već je u redove Guardioline ekipe stigao Valencijin napadač i Torresov suigrač u napadu reprezentacije David Villa (28), a izvještaji iz Španije u subotu sugeriraju da se isto dogodilo s krilnim igračem Valencije Juanom Matom (22), mada je njegov dosadašnji klub tu informaciju demantirao.

Pokušaj dovođenja Torresa očiti je znak Zlatanu Ibrahimoviću, ako to već nije bilo dovođenje Davida Ville, da je njegova pozicija na Nou Campu ugrožena.