Nogomet
15

Barcelona upisala 31. meč bez poraza, "stradao" Sporting Gijon, Messi upisao novi rekord

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona nastavlja dominirati. Pobjedom nad Sporting Gijonom u gostima (3:1) u okviru zaostale utakmice 16. kola Primere Blaugrana je upisala 31. utakmicu bez poraza u svim takmičenjima.

Domaći tim je bio u prilici u 10. minuti kada je Menendez sa nekih 16 metara šutirao pored gola, a onda je u 21. minuti Suarez propustio odličnu priliku za Barcelonu.

Potom je na scenu stupio Leo Messi i prelijepim pogotkom doveo goste u vodstvo u 25. minuti i postigao svoj 300. gol u Primeri po čemu je rekorder.

Samo dvije minute kasnije Castro vraća stvari na početak, ali ni to nije dugo trajalo, jer je Messi nakon lijepe akcije sa Suarezom pogodio za 2:1 u 31. minuti.

Suarez je asistirao oba gola Messiju i tako upisao 10. asistenciju u Primeri ove sezone i jedini je igrač Primere sa dvocifrenim učinkom u golovima (23) i asistencijama (10).

Urugvajac je imao šansu da u 62. minuti postigne svoj novi pogodak u prvenstvu, ali je golman odbranio njegov udarac. Suarez se iskupio pet minuta kasnije kada postiže svoj 24. gol u Primeri ove sezone i postavlja konačnih 3:1.

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ cijeli meč je proveo na klupi za rezervne igrače u timu Sportinga.

Tabela: