Primera
0

Barcelona stizala zaostatak protiv Almerije

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Barcelone dobro su se morali pomučiti da svladaju Almeriju u utakmici 31. kola španskog prvenstva u kojem brane naslov prvaka. Na kraju je završilo 3-1.

Rezultat je "ušminkan"u sudijskoj nadoknadi kada je Lionel Messi postigao svoj drugi gol na utakmici i 29. prvenstveni u ovoj sezoni. Istim se odmaknuo od Realovog Cristiana Ronalda koji na kontu ima pogodak manje.

Ono najvažnije, Barcelona je na svom stadionu bila suočena s negativnim rezultatom u meču protiv ekipe koja je posljednjeplasirana na Primerinoj tabeli. Uprkos podatku da su loptu u svom posjedu imali samo 27 posto utakmice, Almerijini nogometaši ohrabreni mogu u nastavak borbe za ostanak u prvoligaškom društvu.

Camp Nou je zanijemio u 50. minuti kada je gol za goste, nakon kontre, postigao Corona. Samo koji trenutak ranije David Villa uzdrmao je prečku Almerijina gola, a samo dvije minute kasnije Messi je uspio zatresti i mrežu. Učinio je to iz penala kojega je izborio Villa.

Messi je ponovno odigrao dobru utakmicu, a uz dva gola stigao je i asistirati Thiagu za gol kojim se Barcelona u 64. minuti vratila na očekivane staze, u vodstvo 2-1. Strijelac, inače član Barcelonine B momčadi, u ponedjeljak će proslaviti 20. rođendan, a postignuti gol premijerni mu je ove sezone za Guardiolin sastav u kojem se našao osam puta.

Dodajmo da su Messiju postignuti pogoci prvi od 8. marta kada je dva puta zabio Arsenalu u Ligi prvaka.

Sljedeća prvenstvena utakmica koju će Barcelona odigrati biti će "El clasico" na Santiago Bernabeu.

Primera, 31. kolo:

Athletic Bilbao – Real Madrid 0-3 (Kaka 14 – 11m, 54 – 11m, Ronaldo 70) Barcelona – Almeria 3-1 (Messi 52-11m, 90+1, Thiago 64 / Corona 50) Mallorca – Sevilla (22.00)

Tabela: 1. Barcelona 84, 2. Real Madrid 76, 3. Valencia 57 (-1), 4. Villarreal 54 (-1)...