Španska Primera
0

Barcelona sprema osvetu Sevilli

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uz tri utakmice u subotu će početi 18. kolo španskog nogometnog prvenstva, koje će biti okončano dan kasnije. Derbi se igra u subotu na Camp Nouu, na kojem Barcelona dočekuje Sevillu.

Barcelona - Sevilla

Sportsku osvetu za eliminaciju iz Kupa kralja tražit će Barcelonini nogometaši u ovom susretu. Samo tri dana nakon što su slavili 1-0 u Andaluziji (prva utakmica 2-1 za Sevillu) ogledat će se ove dvije ekipe ponovo, ali ovog puta u prvenstvu.

"Nikome se ne sviđa ispadanje iz bilo kojeg takmičenja, a utjeha nam ne može biti ni to što smo izbačeni od tako jake ekipe kao što je Sevilla. Predstoji nam da se borimo jače nego ikada za naslov u prvenstvu i Ligi prvaka", kazao je kapiten katalonske ekipe Carles Puyol.

Barcelona je branitelj naslova i lider prvenstva s 43 boda, odnosno 13 više od petoplasirane Seville.

Barceloni nedostaju Seydou Keita i Yaya Toure, koji su na Afričkom kupu nacija. U Angoli su također Sevillini napadači Arouna Kone i Frederic Kanoute, kao i veznjak Didier Zokora. Povrijeđeni su treneru Manuelu Jimenezu pak Sebastien Squillaci i Luis Fabiano.

Athletic Bilbao - Real Madrid

Real se nalazi na drugom mjestu tabele s dva boda manje od Barcelone, Athletic je na osmom s 27 sakupljenih bodova. Madridskoj ekipi u sastav se vraća odbrambeni igrač Sergio Ramos, kao i francuski veznjak Lassana Diarra koji su kaznu neigranja utakmice odradili prošloga vikenda u 2-0 pobjedi protiv Mallorce.

Također, Xabi Alonso je ponovno spreman za igru, što ne vrijedi u slučajevima napadača Gonzala Higuaina i Ruuda van Nistelrooyja, veznjaka Rafaela van der Vaarta, te braniča Pepea, koji će propustiti nadolazeći susret.