Pisanje britanskih medija
0

Barcelona sprema 56 miliona eura za Fabregasa?

Totalsport
Sandro Rosell, koji se natječe za mjesto novog predsjednika nogometaša Barcelone, s dobrim izgledima za uspjeh, priprema ponudu od 56 miliona eura kako bi Arsenalovog kapetana Cesca Fabregasa doveo, odnosno vratio u Barcelonu, piše Daily Mail.

Otkad je Fabregas 2003. godine prešao iz Barcelone u Arsenal kao 16-godišnjak, njegovo se ime često spominjalo u kontekstu povratka u Barcelonu, a pogotovo u zadnje vrijeme.

Sandro Rosell, bivši potpredsjednik Barcelone, koji je zadržao dobre odnose s Fabregasom i njegovom porodicom, ima dobre izglede da na junskim izborima dobije mandat kao novi predsjednik katalonskog kluba, tvrdi Daily Mail.

Fabregasa ugovor s Arsenalom veže do 2014. godine, nakon što je potpisao vjernost na osam godina 2006. godine. U svakom je intervjuu insistirao da će ostati vjeran Arsenalu, iako je znao dometnuti da će se jednog dana vratiti u Španiju. Njegov je savjetnik Darren Dein, sin bivšeg Arsenalovog potpredsjednika Davida, koji je 2007. godine dogovarao prelazak Thierryja Henryja iz Arsenala u Barcelonu, te je zadržao dobre odnose s katalonskim klubom.

Inače, Sandro Rosell je u sukobu s aktuelnim predsjednikom Barcelone Joanom Laportom, koji je Rosella optužio za korupciju, a ovaj je obećao da će ga zbog te optužbe tužiti, piše Daily Mail.