Primera
0

Barcelona sjajna, titule još daleko

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Pet sedmica do kraja vrlo uzbudljive nogometne sezone, Barcelona je i dalje jedina evropska momčad s realnim izgledima za tri top-trofeja, ali svaki je trofej još daleko, a raspored paklen.

Računajući sinoćnji susret u Valenciji (2-2), momčad Josepa Guardiole ima na programu sedam utakmica u 23 dana, dakle praktično svakih 80 sati po jednu. Tim ritmom Barça već igra neko vrijeme.

Druge dvije momčadi koje bi mogle osvojiti trostruku krunu, Chelsea i Hamburger SV, također su u paklenom ritmu, no one su gotovo izgubile izglede u Premiershipu odnosno Bundesligi.

Unatoč rekordnoj seriji pobjeda u Primeri (26), približavanju stotini golova (96) i jednoglasno hvaljenoj igri, neodlučeno sinoć na Mestalli znači da bi osporavani Real Madrid nedjeljnim uspjehom u Sevilli došao samo na četiri boda, a već iduće subote dočekuje Barçu na Santiago Bernabeuu: hoće li Real, čija se igra ne sviđa ni tatama njegovih igrača, za tjedan dana biti samo na bod od prvog mjesta?

U Ligi prvaka, dvostruki sraz s Chelseajem krajnje je neizvjestan, iako se neutralci kunu da Barça ima kvalitetniju momčad. No, na klupi Chelseaja je trenerski mag Guus Hiddink, a Barçu vodi početnik, koliko god bio nadaren.

Najlakše će biti osvojiti Kraljev kup 13. svibnja u Valenciji protiv Athletica, no taj je susret u drugom planu za Katalonce, jer trijumf u tom natjecanju sigurno ne bi spasio sezonu, ako ne bi bio praćen još jednim naslovom.

  • Ovo je prelijepo da bismo se sada zaustavili - obznanio je Guardiola prošle srijede poslije pobjede nad Sevillom od 4-0, no pitanje je hoće li njegovi nogometaši imati snage za silne napore koje im predstoje.

Barcelonin raspored:

    1. Liga prvaka: Barcelona-Chelsea
    1. Primera: Real-Barcelona
    1. Liga prvaka: Chelsea-Barcelona
    1. Primera: Barcelona-Villarreal
    1. Kup: Barcelona-Athletic
    1. Primera: Mallorca-Barcelona
    1. Primera: Barcelona-Osasuna
    1. Liga prvaka: ako se Barça plasira
    1. Primera: Deportivo-Barcelona