Nogomet
2

Barcelona ponudila preliminarnih 15 miliona eura za Songa

Totalsport
Alex Song (Foto: AFP)
Alex Song (Foto: AFP)
Premda je menadžer Arsenala Arsene Wenger izjavio kako se oko Alex Songa "ništa ne događa", Marca piše da je Barcelona već poslala ponudu za kamerunskog nogometaša.

Engleski The Sun u ponedjeljak donosi riječi menadžera Topnika kojima je francuski stručnjak pokušao umiriti navijače Arsenala.

"Ništa se ne događa vezano za Alexandrea Songa. On ima još tri godine ugovora i njegova situacija nije niti slična onoj s Van Persiejem. Imam iskustva sa španskim medijima i tvrdim da uopće nije bilo kontakata ni s kim iz Barcelone", poručio je Wenger.

Međutim, dan kasnije španski sportski dnevni list Marca objavio je da su Katalonci odlučni dovesti kamerunskog veznjaka, te da su već prema Emiratesu uputili preliminarnu ponudu od 15 miliona eura. Navodno Arsenal traži 20, a Barcelona se nada dogovoru na oko 18 miliona eura. Uprava kluba s Camp Noua ima dosta iskustva u pregovorima s Arsenalom budući su iz tog engleskog kluba u svoje redove u posljednjih nekoliko sezona doveli Aleksandera Hleba, Thierryja Henryja, a prošlog ljeta su uzeli i tadašnjeg kapitena Topnika Cesca Fabregasa.

Marca također piše da u prvotnim planovima za novu sezonu trener Barcelone Tito Vilanova nije namjeravao kupovati veznjaka, ali je na taj potez primoran nakon što je Malijac Seidu Keita odlučio napustiti ekipu i otići u Kinu. Song je uskoro postao prvi izbor Vilanove.

Protekle sedmice mediji su pisali kako je Kamerunac već dogovorio uslove ugovora na Camp Nouu, no sam Song je potom demantirao transfer ustvrdivši kako je zadovoljan u Arsenalu.