Nogomet
25

Barcelona ponižena u Vigu, remi Levantea i Eibara

Klix.ba
(Foto: EPA)
Nakon četiri uzastopna trijumfa Barcelona je doživjela i prvi poraz sezone. Bolja od tima Luisa Enriquea bila je Celta Vigo rezultatom 4:1.

Barcelona koja je zaigrala u najjačem sastavu tokom prvog poluvremena suočila se sa problemima. Celta Vigo je s dva ekspresna pogotka do pauze stekla veliku prednost. Strijelci su bili Nolito i Aspas. Apas je u 57. minuti postigao svoj drugi, a za Celtu treći pogodak na večerašnjoj utakmici čime je praktično riješio pitanje pobjednika. Do kraja su gosti uspjeli postići pogodak preko Neymara, da bi odmah potom konačnih 4:1 postavio Guidetti.

Levante i Eibar su podijelili bodove na stadionu Ciutat, a meč je okončan rezultatom 2:2. Eibar je poveo već nakon deset minuta golom Bastona. Isti igrač početkom drugog poluvremena pogodio je za 0:2, da bi uskoro Morales ublažio zaostatak domaćina pogotkom za 1:2. Do kraja je Levante uspio i izjednačiti, a gol vrijedan boda postigao je Deyverson u sudijskoj nadoknadi vremena. Vrijedi spomenuti da Izet Hajrović ni večeras nije konkurisao za tim Eibara.

Rayo Vallecano je kao domaćin rezultatom 2:1 bio bolji od Sportinga iz Giona. Nešto bolju igru tokom prvog dijela Vallecano je krunisao pogotkom u samom finišu kada je precizan sa bijele tačke bio Trashorras. Guera je u 48. minuti postigao pogodak za 2:0, da bi samo minutu kasnije pogodak za goste postigao Jonatan.

Primera Division, peto kolo:

Celta Vigo – Barcelona 4:1 Levante – Eibar 2:2 Rayo Vallecano – Sporting Gion 2:1