Odlična najava nove sezone
0

FOTO+VIDEO / Barcelona pobijedila Real i osvojila Superkup

Sarajevo-x.com
(Foto: Reuters)
Ekipa Barcelone savladala je Real Madrid na Nou Campu sa 3:2 u revanš utakmici španskog Superkupa i osvojila prvi ovosezonski trofej.

Barcelona je dosla u vodstvo, u 15. minuti. Strijelac je bio Andres Iniesta. Veći dio posla odradio je čarobni Lionel Messi koji je sjajno uposlio španskog reprezentativca. Iniesta je izašao pred Casillasa potpuno sam i rutinskim potezom prevario čuvara mreže "kraljevskog kluba".

Igračima Reala nije bilo potrebno mnogo vremena da se oporave od šoka i utakmicu vrate u egal. U 20. minuti gol za goste postigao je Cristiano Ronaldo. Portugalac je iskoristio nepažnju odbrane Barce i sa nekoliko metara proslijedio loptu u mrežu Victora Valdeza. Domaći igrači tražili su ofsajd poziciju, ali je zastavica pomoćnog sudije ostala spuštena.

Do kraja prvog poluvremena Barcelona je uspjela ponovo doći u prednost. U posljednjim sekundama prvog dijela utakmice Messi je uzeo stvar u svoje noge i doveo "blau granu" u vodstvo. Prethodno mu je Pique majstorski asistirao petom nakon čega je Argentinac rutinski loptu poslao u Casillasovu mrežu.

Real je do izjednačenja došao u 82. minuti preko francuskog reprezentativca Karima Benzema. Gosti su izveli korner, a Barcelonina odbrana je katastrofalno reagovala. Pepe je visoko skočio i glavom spustio loptu do Benzeme koji je prizemnim udarcem šalje u Valdezov desni ugao.

Nekoliko trenutaka kasnije, u 88. minuti Barcelona je ponovo došla u vodstvo preko Messija. Gol je rezultat sjajne akcije koju je poveo Cesc Fabregas. Dodao je loptu Messiju, koji je proslijeđuje Adrianu. Uslijedila je povratna lopta, poluvolej Messija i mreža Reala zatresla se još jednom za konačnih 3:2 i fantastičnu fudbalsku predstavu na hramu fudbala.

Na kraju susreta sijevale su varnice. Marcelo, Ozil i Villa dobili su crvene kartone, a u naguravanju su učestvovali gotovo svi igrači oba tima.

Barcelona je pobjedom došla do još jednog vrijednog trofeja u svojoj prebogatoj kolekciji i odličnu sezonu u kojoj će se boriti za trofeje boriti na tri fronta.