Primera
0

Barcelona pobijedila Granadu na jedvite jade

Totalsport
Xavi (Foto: Reuters)
Xavi (Foto: Reuters)
U prvoj utakmici 9. kola španjolske Primere, aktualni prvaci, nogometaši Barcelone, teškom su mukom slavili na gostovanju kod novog prvoligaša Granade. Pobijedili su s 1-0.

Ne može se baš govoriti da se Barcelona oporavila nakon nule odigrane prije nekoliko dana na domaćem travnjaku protiv Seville. I ovom je prilikom Barcelona nasrtala, ali se i propisno ispromašivala pred suparničkim vratima.

Jedini pogodak na utakmici je postigao Xavi u 38. minuti. Lijepo je vezni igrač Barcelone izveo slobodni udarac. Prebacio je loptom živi zid i smjestio je u nebranjeni dio mreže.

Granada je rijetko i stihijski prijetila (ta je ekipa dosad postigla samo dva prvoligaška pogotka), a i ono malo nade im je nestalo u 54. minuti. Tada je domaći igrač Jaime Romero zaradio drugi žuti karton i morao je ranije od ostalih u svlačionicu. U zadnjoj minuti ogleda kod domaćina je pocrvenio i Benitez.

Barcelona je do kraja utakmice napadala, ali posve neučinkovito. Razvodnili su igru beskonačnim dodavanjima, ponekad čak ne želeći pucati prema suparničkoj mreži iz izglednih šansi.

U utorak se igra još jedna utakmica 9. kola. Sastaju se Sevilla i Racing Santander.

Barcelona je ovom pobjedom opet došla na vrh tabele.

 Primera, 9. kolo:

Granada - Barcelona 0-1 (Xavi 34)

Redoslijed: 1. Barcelona 21, 2. Levante 20 (-1), 3. Real Madrid 19 (-1), 4. Sevilla 16 (-1), 5. Valencia 15 (-1)...