Najlošija investicija u povijesti kluba
0

Barcelona otpustila Hleba, Olympiakos najbliže Bjelorusu

Totalsport
Aleksandr Hleb
Aleksandr Hleb
Barcelona je u ljeto 2008. godine za transfer nogometaša Arsenala Aleksandra Hleba izdvojila 15 miliona funti. Bila je to jedna od najlošijih investicija katalonskog kluba u njegovoj historiji.

Iz Barcelone su u utorak objavili kako su raskinuli ugovor s 30-godišnjim bjeloruskim reprezentativcem čiju su karijeru od napuštanja Arsenala obilježile povrede i neuspješni povratci na teren u nekoliko klubova u kojima je dolazio na posudbe.

Stuttgart, Birmingham City i na kraju Wolfsburg pokušali su vratiti u život nekada jednog od najboljih krilnih igrača u Evropi, a nakon što se vratio s posudbe iz Wolfsburga, Barcelona je odlučila prekinuti agoniju. Dogovoren je sporazumni raskid ugovora, a kao najozbiljnijeg interesenta za njegove usluge Sky Sports navodi grčki Olympiakos premda ima i nekoliko ponuda iz Premiershipa.

Osim želje za dovođenjem Hleba grčka ekipa je u utorak svoje redove ojačala turskim reprezentativcem Colinom Kazim-Richardsom koji je stigao na posudbu iz turskog Galatasaraya do kraja tekuće sezone, a kao i u većini sličnih slučajeva Olympiakos ima pravo prvokupa u narednom prijelaznom roku.