Primera
0

Barcelona opet uvjerljiva

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Momčad Barcelone prošetala se na gostovanju kod Racinga u Santanderu pobijedivši sa 4-1 u susretu 4. kola Primere. Ponovno su briljirali Lionel Messi i Zlatan Ibrahimović.

Dvojica spomenutih asova Barcelone bili su opet strijelci, a Messi dvostruki, kao i prošlom kolu, kada je Barça pred svojim navijačima deklasirala madridski Atletico s 5-2. Ovoga puta je Messi zabijao u 24. i 63. minuti, a odmah nakon izvanrednog drugog pogotka, kojeg je postigao udarcem lijevom nogom nakon sjajnog solo prodora, izašao je iz igre, prepustivši mjesto u sastavu Iniesti. Messi je u zadnje tri prvenstvene utakmice postigao već pet golova!

Zlatan Ibrahimović je poentirao u 20. minuti za vodeći gol Barcelone, te je već četvrtu utakmicu zaredom strijelac za svoj klub. U svakoj je zabio po jedan, a tri od četiri puta vodeći gol.

Strijelac za Barcelonu protiv Racinga bio je i Gerard Pique u 27. minuti, dok je počasni gol za domaćina postigao Oscar Serrano u 72. minuti.

Barcelona je četvrtom uzastopnom pobjedom preuzela vrh ljestvice s 12 bodova. Racing je ostao na 4 osvojena boda.

Prošle sezone je momčad iz Santandera osvojila bod na gostovanju kod Barcelone, dok je na svom terenu vodila do 65. minute, ali je na kraju Barcelona pobijedila s 2-1. I tada je dva gola zabio Lionel Messi.

Primera, 4. kolo:

Sevilla – Mallorca 2-0 (Squillaci 17, Perotti 25) Racing Santander – Barcelona 1-4 (Serrano 71 / Ibrahimović 20, Messi 24, 63, Pique 27)

Poredak: 1. Barcelona 12, 2. Real Madrid 9 (-1), 3. Sevilla 9, 4. Athletic Bilbao 9 (-1), 5. Valencia 7 (-1), 6. Mallorca 7...