Astronomska svota novca
0

Barcelona nudi Rooneyju platu od devet miliona eura?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Engleski Daily Star donio je informaciju da španska Barcelona nudi Manchester Unitedovu nogometašu Wayneu Rooneyju (24) priliku koju ne može odbiti.

Radi se o svoti od devet miliona eura godišnje plate i to u neto iznosu, navodi isti list pozivajući se na relevantne izvore.

Engleskom reprezentativcu ugovor s Manchester Unitedom istječe u ljeto 2012. godine. Trenutno njegovi agenti s vodstvom kluba počinju pregovore o njegovu produženju i povišici koja bi ga pratila. Rooney želi do kraja karijere ostati na Old Traffordu, ali traži minimalnu sedmičnu platu od 160.000 eura, što je u ovom trenutku dugovima opterećenom engleskom prvaku teško prihvatiti. Ponuda Barcelone tako daleko nadmašuje Unitedove trenutne mogućnosti.

U istom se tekstu navodi da je trener Barcelone Josep Guardiola već svoje igrače upoznao sa namjerom kluba da dovede Engleza.

Kad je u pitanju odšteta, španski su mediji ranije spominjali iznos od 90 miliona eura, koliko su navodno spremni platiti u Barceloni, ali i u Realu.

Na Rooneyjeve agente nakon vijesti Daily Stara poziva se i nogometni web-portal Goal.com, koji je došao do jednoga od njih, iako ga nije predstavio imenom i prezimenom.

"Naši će pregovori s Manchester Unitedom vrlo brzo početi, a mi znamo da bi Wayne trebao biti među najplaćenijim nogometašima svijeta. Imamo također neke ohrabrujuće ponude iz vrlo velikih klubova, tako da se pri pregovorima imamo na što pozvati", navodi Goal.com izjavu jednoga od ljudi iz neposredne Rooneyjeve blizine.