El Mundo
0

Barcelona nudi Ibrahimovića za Fabregasa?

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Španski dnevnik El Mundo Deportivo piše kako bi Barcelona u želji za dovođenjem Arsenalovog kapitena Cesca Fabregasa (23) u transfer bila voljna uključiti švedskog nogometnog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića (28).

Barcelona je, potvrdio je ranije potpredsjednik kluba Rafael Yuste, krenula u realizaciju planova za transferima Cesca Fabregasa i Davida Ville, a El Mundo navodi da će Arsenal teško pristati na realizaciju čisto novčanog transfera.

Kao i Fabregas za Arsenal, i Ibrahimović (u Barcelonu stigao prošlog ljeta iz Intera) također sa aktuelnim klubom ima četverogodišnji valjani ugovor, te bi ga nakon slabije premijerne sezone u klubu bili voljni pustiti.

Prethodno se u sklopu transfera za Fabregasa spominjalo moguće uključivanje Yaye Tourea, ali potpiše li Barcelona Davida Villu, Ibrahimovićevo napuštanje Camp Noua i ne zvuči tako nemoguće.

Ove je sezone švedski napadač zabio 16 golova u 29 odigranih prvenstvenih utakmica, te još 4 u Ligi prvaka, a Transfermarkt.de njegovu vrijednost procjenjuje na 46 miliona eura, deset manje od Fabregasa.