Član kluba od 1998. godine
2

Barcelona novim ugovorom želi zauvijek vezati Xavija

Totalsport
Xavi Hernandez
Xavi Hernandez
Xavi Hernandez, 32-godišnji španski nogometni reprezentativac, najveća je ikona katalonske Barcelone i igrač koji je, u pravom smislu riječi, "duša" tog sastava.

Od sezone 1998/99 Xavi je član profesionalnog sastava, a i ranije je prošao sve mlađe kategorije u katalonskom nogometnom divu. Nikada se nije odselio s Camp Noua, a kako u javnosti govori njegov menadžer, Barcelona je spremna na novi ugovor s kojim bi Xavija, vjerovatno do kraja njegove karijere, vezala uz sebe.

"Njegovo ugovor vrijedi još dvije godine, do juna 2014. godine. Barcelona je ponudila novi, duži, što je Xaviju i meni drago", rekao je Ivan Corretja, igračev menadžer.

"Razgovarat ćemo o tome, makar stvar nije hitna za rješavati. Dakako da nam je Barcelona uvijek prva opcija, a lijepo je znati i da je klubu Xavi i dalje potreban."

Xavi je učestvovao u svim uspjesima kluba u zadnjih trinaest godina, a i sam je uvjetovao mnoge od njih. Uporedno s Barcelonom nosio je, a nosi i dalje, španski reprezentativni tim do velikih uspjeha.