Nogomet
1

Barcelona najprije zabranila, pa dozvolila djeci slikanje s Raulom

Klix.ba
Legendarni Raul je bio gost turnira La Liga Promises za igrače do 12 godina u Miamiju, na kojem učestvuje više od 200 igrača iz 17 ekipa.

Sva djeca su se utrkivala za sliku s legendom španskog fudbala, no jednoj ekipi je "iz vrha" naređeno da ne smiju.

Kako je izvijestio španski sportski list As, Raul je pozvao mališane iz Barcelone za zajedničku fotografiju, no vodstvo Katalonskog tima je zabranilo fotografisanje pravdajući se da su "djeca umorna".

"Raul je pozdravio sve timove u Miamiju, samo Barcelona nije htjela pustiti svoju djecu da se fotografišu s njim", izjavio je novinar radija Cadena SER Ramon de la Morena.

Razlog je, naravno, to što je Raul ikona Reala, no to nije smetalo vodstvu i igračima omladinskog tima Atletico Madrida da naprave zajedničku fotografiju.

Ipak, nakon što se u Španiji saznalo za ovaj sramotan potez katalonske ekipe, predsjednik La Lige Javier Tebas je nazvao Barceloninu ekspediciju u Miamiju, nakon čega se Raul ipak uspio fotografisati s djecom Realovih najvećih rivala.

Raul je ambasador turnira na kojem je učestvuje 17 timova: Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Celta, Barcelona, Villarreal, Valencia, Borussia Dortmund, Juventus, Crystal Palace, Aspire Academy, Sagan Tosu, Chicago Fire, Orlando City, Weston, America i Estudiantes.