Trostruka kruna
0

Barcelona mora iskeširati osam miliona eura premija

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prema pisanju katalonskog dnevnika Sporta, Barcelonini su igrači uspjesima iz prošle sezone zaradili ukupno osam miliona eura premija. Polovina od toga otpada na jednu jedinu utakmicu.

Ne radi se o finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, već o pobjedi u 'el clasicu', derbiju protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu stadionu početkom maja.

Sport piše da je predsjednik Joan Laporta svojim nogometašima obećao ukupno četiri miliona eura premija (20 igrača, 200.000 eura svakom) pobijede li Real u Madridu, te time praktično osiguraju naslov prvaka nakon dvogodišnjeg posta. Messi i društvo učinili su to u senzacionalnom stilu, deklasiravši Madriđane 6-2 u najtežem domaćem porazu “kraljevskog kluba” na svom terenu kad je 'el clasico' u pitanju.

Uoči sezone Laporta je također igračima obećao ukupno tri miliona eura premija za osvajanje Lige prvaka, te još jedan za pobjedu u Kupu kralja.

Uprkos kriznim vremenima, predsjednik će svoje obveze sa svojim saradnicima odraditi s osmijehom na licu. Sam Sport također se slaže da Barçina trostruka kruna prošle sezone zaslužuje biti nagrađena suhim zlatom.