Nogomet
1

Barcelona mjesec dana bez Neymara i Albe

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Za Barcelonu situacija u posljednje vrijeme ide iz zla u gore. U porazu u srijedu u Valenciji 2-1 od Real Madrida u finalu Kupa kralja, brazilski napadač Neymar i lijevi bek Jordi Alba zadobili su povrede zbog kojih bi mogli pauzirati oko mjesec dana.

Neymer je tokom utakmice zadobio oštećenje četvrte metatarzalne kosti u lijevom stopalu. Očekuje se da će krenuti u posebni program oporavka i bit će izvan pogona oko četiri sedmice, saopćila je Barcelona.

Ukoliko se prognoze oko dužine oporavka od povrede obistine, Neymar bi mogao zaigrati za ekipu u posljednjoj prvenstvenoj rundi protiv Atletico Madrida na stadionu Camp Nou 18. maja.

Jordi Alba je povrijedio zadnju ložu desne noge i također bi trebao pauzirati oko četiri sedmice.

Marc Bartra, strijelac pogotka za Barcelonu u porazu od Reala, također je zaradio povredu zadnje lože, ali samo lakšu, pa bi on trebao biti spreman za meč 34. kola Primere u Barceloni protiv Athletic Bilbaa u nedjelju.

Barcelona je u srijedu pretrpjela treći uzastopni poraz u svim takmičenjima. Prvo je izgubila od Atletico Madrida s 1-0 u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka u Madridu, čime se oprostila od tog takmičenja.

Uslijedio je poraz u prvenstvu kod slabašne Granade 1-0, nakon kojeg je Barça pala na treće mjesto na tabeli La Lige, s četiri boda manje od vodećeg Atletica, dok za Real Madridom zaostaje za jedan bod. Poraz od najvećeg rivala u srijedu u finalu Kupa kralja potpuno je dotukao navijače, a sada je ekipa još ostala bez dvojice važnih igrača u završnici prvenstva…