Nogomet
11

Barcelona još jednom pobijedila Sevillu i potvrdila osvajanje španskog Superkupa

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
Barcelona je na Camp Nou stadionu rezultatom 3:0 savladala Sevillu te sa ukupnih 5:0 osvojila španski Superkup.

Sevilla je tako u kratkom vremenskom periodu izgubila bitku za dva trofeja. Prvo ju je u evropskom Superkupu nakon produžetaka savladao Real Madrid, što je bio treći vezani evropski Superkup koji je Sevilla izgubila, a sada je u španskom Superkupu titulu ispred Andalužana odnijela Barcelona.

Trener Blaugrane je malo promiješao sastav u odnosu na prvi meč. Nije bilo Suareza, Piquea, Mathieua, Inieste, Rakitića.... Zaigrali su Denis Suarez, pojačanje iz Villarreala, te Andre Gomes, pojačanje iz Valencije, u veznom redu sa Busquetsom, dok je u napadu uz Turana i Messija večeras od prve minuta zaigrao El Haddadi.

To nije bio problem da Turan u 10. minuti na asistenciju Lea Messija pogodi za 1:0. Sevilla je u 33. minuti mogla izjednačiti da Bravo nije odbranio Iborrin penal koji je skrivio Umtiti igranjem rukom.

Vodstvo Barce udvostručio je ponovo Turan u 46. minuti kada je iskoristio grešku odbrane Seville i prelijepim udarcem lobovao Rica sa oko 20 metara udaljenosti.

Konačnih 3:0 postavio je Leo Messi u 55. minuti igre kada je pogodio glavom nakon centaršuta Dignea sa lijeve strane.

Ovo je ukupno 12. Barcina titula u španskom Superkupu. Na listi klubova sa najviše titula u ovom takmičenju prati je Real Madrid sa devet titula.