Nogomet
2

Barcelona je primorala Suareza da se izvini zbog ujedanja Chiellinija

Klix.ba
Luis Suarez (Foto: EPA)
Luis Suarez (Foto: EPA)
Urugvajski reprezentativac i aktuelni napadač Liverpoola, Luis Suarez, izvinio se zbog ujedanja talijanskog defanzivca Giorgija Chiellinija, a britanski mediji nisu uvjereni u njegovu iskrenost, pa pišu da ga je Barcelona, navodno njegov novi klub, primorala da to učini.

Suarez je morao poslušati naređenje iz Barcelone jer je to navodno bio jedan od uslova za njegov transfer na Camp Nou, kojim bi postao jedan od najplaćenijih nogometaša svijeta.

Liverpool nije tražio od Suareza da se izvine niti ga je upozorio, pa se vjerovalo da je Urugvajac to učinio u dogovoru sa svojim agentom. Urugvajskom savezu također nije bilo poznato da će se Suarez javno izviniti, pa su se pojavile spekulacije da je to učinio biranim riječima zbog transfera u Barcelonu.

Daily Mirror piše da čelnici katalonskog kluba žele biti sigurni da je Suarez napokon naučio lekciju prije nego što pošalju ponudu za njega.

Suarezu je bilo potrebno šest dana da prizna ono što su svi već znali, a to je da je namjerno ujeo Chiellinija. Može se pretpostaviti da Suarezu nije bila potrebna pripema za priznanje, nego da je umjesto toga njegov agent pripremao odlazak iz Liverpoola. Bez javnog izvinjenja Barcelona nije željela imati posla sa Suarezom, s obzirom da se radi o klubu sa pozitivnom folozofijom i visokim moralnim standardima.

Drugim riječima, veoma je moguće da je Barcelona naredila Suarezu da se izvini.