Josep Guardiola
0

"Barcelona je dobila veliku nagradu"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Ipak se nije dogodilo da na dodjeli Zlatne lopte, koja je prvi put održana u zajedničkoj organizaciji France Footballa i FIFA-e, uslijedi potpuni trijumf Barcelone.

U igračkom smislu je pobjeda bila zagarantirana jer su posljednji u izboru ostali igrači tog katalonskog diva (Messi, Iniesta i Xavi), no u trenerskom smislu je Pep Guardiola trebao pobijediti Josea Mourinha i Vicentea del Bosquea. U tome nije uspio, već je nagrada dodijeljena Mourinhu, danas treneru Reala i ove sezone velikom suparniku Guardiole.

"Ako postoji trenutak u kojem bi mogli reći, evo to je nagrada za sve ono što radi Barcelona, onda je to ova večer. I ona prvenstveno pripada ljudima iz prvog reda ove dvorane, a to su Messi, Iniesta i Xavi. Njima svaka čast, kao i svakom drugom nogometašu Barcelone zadnjih sezona", rekao je Guardiola i dodao:

"U posljednjih trideset godina Barcelona gradi svoj imidž prepoznatljivosti i posebnog shvaćanja nogometa. Ovo je novi dokaz da u tome uspijevamo, ali za to su zaslužni apsolutni svi koji stoje iza kluba, a takvih je mnogo. Ja sam, osobno, uživao u ovoj svečanosti zbog toga."