Juande Ramos
0

Barcelona ima bolju momčad, Real bolje individualce

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španjolski nogometni stručnjak Juande Ramos, bivši trener Real Madrida, a aktualni trener moskovskog CSKA, komentirao je trenutnu snagu dvaju najjačih španjolskih klubova.

Naravno riječ je o Barceloni i Real Madridu, trenutno dvama prvoplasiranim klubovima u španjolskom prvenstvu.

I dok je Barcelona u ljetnom prijelaznom roku prošlogodišnjem sastavu dodala tri pojačanja, od kojih je svakako najzvučnije ime švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića, Real je potrošio skoro 250 miliona eura u potpunom remontu momčadi i pokušaju da svrgne velikog rivala sa španjolskog i europskog trona.

  • Mislim da su sada puno izjednačeniji, ali da Barcelona i dalje ima bolju momčad, homogeniju, dok Real ima bolje individualce – rekao je Ramos, koji je prošle sezone sjedio na klup Reala šest mjeseci, za španjolski dnevnik As.

Ramos smatra da novom treneru Reala Manuelu Pellegriniju uprava treba dati dovoljno vremena za uigravanje momčadi.

  • Nema matematički točno određenog roka koji je potreban za uigravanje, to je nešto što dolazi postepeno. Svakako to nije nešto što se može dogoditi nakon samo pet ili šest odigranih utakmica.

Svog razdoblja provedenog u Realu Ramos se rado sjeća.

  • Zadovoljan sam poslom koji sam obavio. Cilj je bio osigurati nastup u Ligi prvaka, a učinio sam to i još više. Razgovarao sam nedavno s predsjednikom kluba Florentinom Perezom i zahvalio mi je na poslu koji sam tada obavio.