El Mundo
0

Barcelona i City dogovorili Robinhov transfer

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Barcelona i Manchester City dogovorili su transfer brazilskog napadača Robinha (25), barem prema pisanju španskog dnevnika El Munda Deportiva.

Napadač "građana" i brazilske nogometne reprezentacije u posljednje se vrijeme se konstantno povezuje s Barcelonom, o čemu su pisali i španski i engleski mediji, a vatru je dodatno potpirivao Robinhov otac Gilvan de Souza svojim izjavama.

  • Čekamo da nam City kaže nešto konkretno o budućnosti mog sina. Svjestan sam svega što se piše po medijima, ali dok se klubovi i službeno ne dogovore moramo ih ostaviti da nagađaju. Robinho je profesionalac koji je ugovorom vezan za City, ali opcija igranja za Barcelonu čini se vrlo uzbudljivom – rekao je Robinhov otac.

Navodno bi se transfer mogao odigrati već u januarskom prijelaznom roku, iako katalonski klub preferira opciju prema kojoj bi Robinho do kraja sezone došao na posudbu, te onda na njenom kraju potpisao trajan ugovor.

Navodno veliku ulogu u cijeloj priči ima i prijedlog španske vlade o izmjeni "Beckhamovog zakona" kojim su strani nogometaši u Primeri povlašteni i plaćaju 24% umjesto 43% poreza koliko plaćaju domaći igrači.

Dogovor sklopljen prije no što "izjednačujući zakon" stupi na snagu uštedio bi Barceloni 19% razlike plaćenog poreza.