Održan sastanak dvaju klubova
0

Barcelona i Athletic žele igrati finale Kupa kralja na Bernabeu

Sarajevo-x.com
Danas je u Madridu održan sastanak predstavnika Barcelone i Athletic Bilbaoa, finalista ovogodišnjeg Kupa kralja. Predstavnici su izjavili kako žele da se finale ovog takmičenja igra na stadionu Real Madrida Santiago Bernabeu.

Sastanak koji je održan u sjedištu Španske nogometne federacije završio je bez dogovora. Barcelona i Athletic predložili su da se utakmica odigra na Santiago Bernabeu, stadionu Real Madrida. Predstavnici Španske nogometne federacije u narednih deset dana moraju razgovarati sa čelnicima Real Madrida i uvjeriti ih da dopuste odigravanje finalne utakmice na njihovom stadionu.

Kraljevski klub se još nije oglasio po ovom pitanju, ali promadridski sportski mediji, kao što su Marca i As, su nekoliko proteklih dana pisali o tome kako navijači Reala neće dopustiti da se utakmica između Athletica i Barcelone odigra na njihovom stadionu.

"Predstavljam interes velike društvene mase koja navija za Athletic i oni žele da se finale odigra na Bernabeu", kazao je Urrutia.

Sličnog mišljenja je i Toni Freixa, glasnogovornik Barcelone.

"Odigravanje utakmice na Santiago Bernabeu bi bio odličan scenarij. Real Madrid treba biti ponosan što dvije ekipe, kao što su Athletic i Barcelona, traže da se finale odigra na njihovom stadionu. Ispunjava dva kriterija koje mi želimo, a to su kapacitet i neutralnost terena", izjavio je Freixa.

Najkasnije za deset dana, bit će poznato mjesto odigravanja finala ovogodišnjeg Kupa kralja.