Oduševio na treninzima
35

Barcelona dovela 6-godišnjeg brazilskog dječaka

Totalsport
Artur Miani
Artur Miani
Artura Mianija, 6-godišnjeg Brazilca, starije sestra je preko internet-stranice Barcelone prijavila za probu u La Masiju, poznatu omladinsku nogometnu školu katalonskog kluba, a mališan je impresionirao na treninzima.

U petak je dječakova porodica primila pismo od strane Barcelone u kojem obavještavaju Mianijeve roditelje da je njihov 6-godišnji sin oduševio trenere u La Masiji, te da bi se od novembra trebao priključiti radu s vršnjacima na Camp Nouu.

"Strašno smo ponosni jer je Artur igrao protiv dječaka koje nikada prije nije vidio. Nije mu bio problem niti dugačak i naporan let iz Brazila. Presretan sam jer je talent mog sina prepoznat od strane jednog od najvećih klubova na svijetu. Još nam nisu javili iz Barcelone hoće li pomoći oko troškova, ali je cijela porodica spremna prilagoditi se novonastaloj situaciji. Ipak on ima tek 6 godina i ne može u Španiju otići sam. Pošto ja ne mogu napustiti Brazil u ovom trenutku, u Barcelonu će njegova majka", izjavio je otac novog "pojačanja" Barcelone za brazilski list Globoesporte.