Treće kolo Lige prvaka
0

Barcelona dočekuje Celtic, Chelsea gostuje u Donetsku

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
U utorak navečer su na rasporedu susreti trećeg kola nogometne Lige prvaka u okviru grupa E, F, G, i H.

Grupa E

Norsjaelland - Juventus

Nakon dva poraza Nordsjaeland ipak pozitivno gleda na susret protiv Juventusa i nada se prvim bodovima. Stara dama je zabilježila dva remija u prva dva kola grupne faze. Talijanska ekipa će zasigurno ići na pobjedu.

Shakhtar - Chelsea

Chelsea se nalazi na prvom mjestu grupe E sa četiri osvojena boda, no ekipa Mircea Lucescua, Shakhtar iz Donetska, vjeruje da može pomrsiti račune aktuelnom prvaku Evrope. S obzirom na upornost i kvalitet drugoplasiranih Ukrajinaca, koji također imaju četiri boda, ništa nije nemoguće. Grupa F

BATE - Valencia

BATE Borisov je trenutno prvoplasirana ekipa u grupi F, a nisu se uplašili ni Valencije koja dolazi na njihov teren. Domaći će zasigurno učiniti sve kako bi povećali bodovnu prednost nad španskom ekipom, dok je i Valenciji zasigurno velik svaki bod u borbi za prve dvije pozicije.

Lille - Bayern Bayern zbog poraza u drugom kolu ima imperativ dobrog rezultata protiv Lillea na gostujućem terenu. Lille je poražen u obje dosadašnje utakmice u grupnoj fazi, tako da i francuska ekipa silno želi bodove. Ovo bi mogla biti dobra utakmica u kojoj se očekuje bespoštedna borba.

Grupa G

Spartak Moskva - Benfica

Igrači Spartaka iz Moskve su poraze od Barcelone i Celtica ostavili iza sebe i nestrpljivo očekuju važan susret sa Benficom na svom terenu, gdje će pokušati ostvariti neophodnu pobjedu protiv portugalske ekipe. Domaćini za sada nemaju nijedan bod, dok gosti imaju samo jedan postignut u remiju protiv Celtica. Eventualna pobjeda bi mnogo značila i jednoj i drugoj ekipi.

Barcelona - Celtic

Ekipa Celtica puna je samopouzdanja nakon gostujuće pobjede u Moskvi protiv Spartaka, a u trećem kolu će igrati protiv snažne Barcelone na Camp Nou stadionu. Da li će škotska ekipa iznenaditi i nastaviti nepobjedivi niz ili će Barca ipak biti prejaka, ostaje da se vidi.

Grupa H

Galatasaray - Cluj

Historija Fatiha Terima protiv rumunskih timova i slab start Galatasarayja u Ligi prvaka ne ulijevaju samopouzdanje pred susret sa Clujem, no, turska ekipa najavljuje pobjedu u Istanbulu. Galatasaray je poražen u prva dva kola od Manchester Uniteda i Brage, pa su bodovi u susretu protiv Cluja i više nego neophodni. S druge strane, Rumuni se zasigurno neće predati bez borbe. Manchester United - Braga

Manchester United ide u susret s Bragom sa maksimalnim učinkom u protekla dva kola u grupi H. Ekipu sir Alexa Fergusona ohrabruje i povratak Ashleyja Younga, koji je jedan od najvažnijih igrača Crvenih vragova. United je zasigurno favorit, ali Bragu definitivno ne treba otpisati.