Nogomet
0

Barcelona čeka na Ronaldinhovu odluku

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Španski nogometni prvoligaš Barcelona očekuje da će Ronaldinho u naredna 72 sata odlučiti u kojem će klubu nastaviti karijeru.

Manchester City je ponudio 25,5 miliona funti i vodeći je u utrci za potpis brazilskog asa, a iz Barcelone očekuju i zvaničnu ponudu AC Milana.

"Ronaldinhu smo dali dva do tri dana da razmisli u kojem klubu bi vodio da nastavi karijeru. Ako ne odluči u tom roku nastavit će s treninzima u Barceloni", saopćeno je iz kluba.

Ranije je predsjednik španskog kluba Joan Laporta izjavio da je Manchester City najozbiljniji kandidat, ali da bi Ronaldinho više volio otići u AC Milan.

BBC Sport prenosi da je dopredsjednik Milana Adriano Galliani otputovao u Barcelonu da uvjeri Ronaldinha da potpiše ugovor s italijanskim klubom.

Bivši najbolji igrač svijeta nije prisustvovao prvom treningu Barcelone pod vodstvom Pepa Guardiole, čime je najavio definitivan odlazak iz katalonskog kluba. Njegovo vrijeme u španskom klubu "isteklo" je još u junu kada je Guardiola objavio da Ronaldinho nije u njegovim planovima za budućnost.