Povreda
0

Barcelona bez Henryja protiv Valencije

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadač Barcelone Thierry Henry zadobio je istegnuće zadnje lože igrajući za francusku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Henry je iz igre izašao u 50. minuti utakmice Francuske i Austrije na Stade de Franceu. Francuzi su slavili 3-1, a Henry je zabio gol iz penala. Kakav god rezultat bio, igrači Raymonda Domenecha nisu mogli s drugog mjesta. Henry je povredu zaradio prilikom izvođenja penala, kojeg je i realizirao.

Španski sportski dnevnik Marca javlja da će Henry zbog povrede pauzirati desetak dana, što znači da neće biti u sastavu koji će u subotu gostovati kod Valencije u španskom prvenstvu.

Uz Henryja, povredu je, igrajući za švedsku reprezentaciju, zaradio još jedan Barcelonin napadač, Zlatan Ibrahimović, koji je šepajući napustio travnjak Rosunda stadiona u Solni u 77. minuti utakmice Švedske i Albanije, koju su domaći dobili 4-1. Njihovi izgledi za eventualno hvatanje drugog mjesta bili su minorni. No, što se njega tiče, ipak stižu bolje vijesti. Dobio je tek pokoju modricu na povrijeđenom desnom koljenu. Nije trenirao u četvrtak, ali bi trebao biti spreman za dvoboj na Mestalli.

Ne treba niti isticati koliko su u Barceloni ljuti zbog činjenice da su njihovi veliki asovi zaigrali i povrijedili se u utakmicama bez ikakvog (Francuska), odnosno s vrlo malim (Švedska) značajem.