Nogomet
158

Barca se poigrala sa Celtom, Messi i Suarez režirali penal o kojem će se pričati, Enrique produžio rekord

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Rekord Luisa Enriquea na klupi Barcelone se nastavlja. Blaugrana je pobjedom nad Celtom iz Viga (6:1) u 24. kolu Primere upisala 30. uzastopnu utakmicu bez poraza.

Enrique je sredinom sedmice remijem protiv Valencije u uzvratu Kupa kralja prestigao rekord Pepa Guardiole koji je s Barcom imao niz od 28. utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Ovo je neka nova, sudeći prema rezultatima, bolja Barca.

Prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca Messi je donio vodstvo Kataloncima u 28. minuti iako je Celta pružala poprilično dobar otpor favoriziranom protivniku. Izjednačenje je stiglo u 39. minuti pogotkom Guidettija iz penala. A to je "naljutilo" domaćina.

Uslijedilo je demoliranje u drugom poluvremenu. Najprije je Suarez pogodio u 59. minuti, a onda je isti igrač dodao još jedan gol u 75. minuti.

Potom je uslijedilo ono što rijetko viđamo i možda jedino što je nedostajalo da nam nestvarni trio "MSN" ponudi. Messi je u 84. minuti imao priliku da pogodi iz penala, ali on je dodao loptu Suarezu umjesto da šutira, a Urugvajac je postigao hattrick za svoj 23. gol u prvenstvu po čemu je prvi na listi strijelaca ispred Ronalda koji ima dva gola manje.

Za 5:1 pogodio je Rakitić u 84. minuti, a konačnih 6:1 postavio je Neymar u sudijskoj nadoknadi.

Tabela: