Liga prvaka
0

Barca protiv Stuttgarta, Olympiacos sa Bordeauxom

Sarajevo-x.com
Večeras se u okviru osmine Lige prvaka sastaju grčki Olympiacos i Bordeax, dok branitelj naslova Barcelona putuje u goste Stuttgartu.

Trener njemačkog tima Christina Gross rekao je za svog večerašnjeg protivnika da je najbolji tim na svijetu, ali i podsjetio da njegova ekipa nema šta izgubiti. Josep Guardiola, trener Barcelone, je uoči susreta pohvalio kvalitete Barcinog suparnika.

"Nemamo apsolutno ništa izgubiti. Moramo biti hrabri, ali i pametni. To je veliki problem kada je ova utakmica u pitanju. Ključ će biti u strastvenoj, a ujedno i smirenoj predstavi. Od svakog igrača očekujemo da pruži partiju kao nikad ranije", rekao je Gross uoči susreta sa evropskim prvacima.

U redovima Stuttgarta svoje mjesto zauzet će i Barcelonin igrač Aleksandr Hleb koji se nalazi na posudbi, a koji je posebno motivisan za večarašnji susret.

Guardiola je bio oprezan u svojim izjavama, hvaleći kvalitete Stuttgarta predvođenog trenerom Grossom.

"Tokom video analiza vidio sam neke sjajne stvari. To je razlog zbog kojeg moramo brzo uhvatiti ritam ako želimo ustvariti dobar rezultat prije uzvrata", rekao je Guardiola.

U drugom susretu večerašnjeg programa Lige prvaka susret će se Olympiacos i Bordeaux.

Trener Olympiacosa Božidar Bandović kao prednost svog tima navodi domaći teren i navijače.

"Potrebna nam je strast i želja za pobjedom. Pokušat ćemo iskoristiti sve mane gostiju. Utakmica će biti odlučena u detaljima. Poznajemo snagu protivnika. Vrlo su sposobni, organizovani i imaju istog trenera duže vremena", rekao je Bandović.

Francuski stručnjak Laurent Blanc je istakao da su mečevi na ovom nivou vrlo teški i da, bez obzira na medijsko favorizovanje njegovog tima, obje ekipe imaju jednake šanse za prolazak.

"Oly ima mnogo južnoameričkih igrača koji su izuzetno opasni, ali smo spremni. Očekujemo pritisak na početku utakmice, ali moramo čuvati loptu u posjedu. Gol na strani je važan. Ovdje nismo došli da igramo defanzivno. To nije moja filozofija igre", rekao je Blanc za UEFA.com.