"Svi zajedno smo jaki"
0

Barca na Poljudu u novim, "recikliranim" dresovima

FENA
Nogometaši Barcelone predstavit će na pripremnoj utakmici u Splitu protiv Hajduka u subotu po prvi puta svoje nove dresove za ovu sezonu.

Barcelona dolazi na Poljud obilježiti 100 godina Hajdukova postojanja, a spektakl će "ukrasiti" i novim Nike klupskim kompletima, koji ostaju dosadašnjim uzorcima u njihovoj historiji, a napravljeni su od Nikeovog revolucionarnog recikliranog poliestera koji po prvi puta uključuje dres i kratke hlače.

Svaki je Barcelonin komplet napravljen od trinaest recikliranih boca vode, a ovim novim procesom proizvodnje smanjuje se potrošnja energije za 30 posto u usporedbi sa proizvodnjom tradicionalnog poliestera, te se njime spašava 100 milijuna plastičnih boca od odlaganja na smetlištima.

Domaći dres sadrži tradicionalne bordo i plave pruge poznate u cijelom svijetu, s jedanaest podebljanih pruga. S unutarnje strane kragne dresa ispisan je moto "Tots unit fem força" (Svi zajedno smo jaki), refren iz Barcelonine klupske himne. Barcelonin komplet za gostovanja bit će izraženo crn i sadrži karakteristični crno-sivi vizual nalik katalonskoj zastavi "Senyeri".