Nogomet
3

Barca izjednačila Realov rekord, Abidal se oprostio od navijača

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Barcelona je visokom 4-1 pobjedom nad Malagom okončala aktualnu sezonu španskog nogometnog prvenstva u kojoj je osvojila 22. po redu naslov državnog prvaka.

Ostvarena pobjeda bila je katalonskom velikanu 32. ovosezonska čime su došli do zbira od jubilarnih 100 bodova i izjednačili rekordan učinak u historiji španskog prvenstva koji je postavio Mourinhov Real Madrid prošle godine.

U izostanku Lionela Messija četvorica su se različitih igrača Barcelone upisali među strijelce, a već nakon 16 minuta domaći su vodili 3-0. Mrežu Malage pogodili su David Villa, Cesc Fabregas, Martin Montoya i Andres Iniesta. Počasni gol za andaluzijski sastav zabio je u 56. minuti igrač zagrebačkog Dinama na posudbi u Malagi Pedro Morales, koji je u igru ušao početkom drugog poluvremena.

Malaga trenutno drži šesto mjesto koje vodi u Europa ligu, ali Betis ju može prestići pobijedi li na gostovanju kod Levantea.

Kažimo i da je ovo bila posljednja utakmica Erica Abidala u dresu Barcelone. Francuskom lijevom beku u klubu nisu ponudili produljenje, a priliku za oproštaj od publike trener Tito Vilanova dao mu je uvevši ga u igru u 76. minuti umjesto Gerarda Piquea.

 Primera, 38. kolo:

Barcelona - Malaga 4-1 (Villa 4, Fabregas 14, Montoya 16, Iniesta 52 / Morales 56)

Redoslijed: 1. Barcelona 100, 2. Real Madrid 85, 3. Atletico Madrid 73 (-1), 4. Valencia 65 (-1)...15. Osasuna 39 (-1)...