Bivši kapiten za Fifa.com
8

Barbarez: Iz mečeva baraža sa Portugalom izašli smo jači

Klix.ba
Sergej Barbarez
Sergej Barbarez
Bivši kapiten nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez dao je intervju za FIFA-inu stranicu uoči prvih mečeva naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Na stranici FIFA-e tako pišu da su bh. stručnjaci, ali i navijači složni u tome da je vrijeme da naša reprezentacija konačno ostvari plasman na jednu veliku nogometnu smotru. Stoga su napravili intervju s jednim od najvećih idola navijača BiH - Sergejom Barbarezom.

"Odjednom su ljudi počeli govoriti ne da bismo se mogli kvalifikovati, već da to moramo", počeo je Barbarez razgovor za FIFA-inu stranicu i nastavio: "Imam dobar osjećaj da bi se to moglo i desiti".

"Imamo određena iskustva iz ranijih odlučujućih utakmica koje smo gubili. Mislim da smo nakon baraža sa Portugalom jači nego ranije", rekao je Barbarez. Dodaje kako imamo kvalitetan tim, od prvog do zadnjeg mjesta u ekipi, sačinjen od igrača koji igraju u velikim klubovima, te kao ključne istakao Spahića, Misimovića i Džeku. Nije, dakako, izostavio ni jednog od najtalentovanijih - Miralema Pjanića, čiju je igru posebno pohvalio. Bivši kapiten naše reprezentacije ističe kako će nam samopouzdanje u predstojećim kvalifikacijama biti od velike važnosti, ali je istakao da to moraju pratiti i predstave na terenu. Također je napomenuo da je ovaj tim bitno različit od prethodnih generacija.

"Grčka će nam biti najteži protivnik u grupi. Moguće je čak da smo kvalitetniji od njih, ali to možda neće ništa značiti u mečevima koje ćemo igrati protiv njih", naveo je Barbarez, dodajući kako ćemo ipak biti favoriti u većini utakmica koje nas očekuju u kvalifikacijama.

Na kraju je istakao kako će igrači u slučaju plasmana na SP biti istinski heroji svih navijača u našoj zemlji.