Kup BiH
0

Banjalučki 'Borac' nastavlja dominaciju

Sarajevo-x.com
Detalj sa utakmice Slavija-Sloboda (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info)
Detalj sa utakmice Slavija-Sloboda (Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info)
U četvrtfinalnim utakmica Kupa BiH, Borac je pobjedom na Leotarom od 3:0 nastavio svoju ovosezonsku dominaciju u okviru fudbalskih takmičenja u BiH.

Prvi gol za prvoplasiranu ekipu Premijer lige BiH postigao je Nemanja Bilbija u 26. minuti preciznim udarcem sa 20-tak metara. U ovoj pobjedi Borcu su pomogli i igrači Leotara, Dreča i Ristić koji su utakmicu napustili zbog crvenih kartona. Do kraja utakmice Borac je preko Olivera Jandrića (83. minuta) i Marka Maksimovića (90. minuta) postigao drugi i treći pogodak čime je gotovo sigurno obezbjedio polufinale Kupa BiH.

I Zrinjski je došao do gostujuće pobjede na ekipom Sloge iz Doboja rezultatom 2:0. Pobjedu Mostarcima donio je kapiten Krešimir Kordić golovima u 35. i 43. minuti. Iako predstoji revanš susret, čini se da je Zrinjski već obezbjedio plasman dalje.

Jedinu domaću pobjedu ostvarila je ekipa Slavije pobjedom nad Slobodom rezultatom 2:0. Prvi pogodak za domaćine postigao je Bojan Regoje sa bijele tačke u 35. minut, a tačku na i stavio je Jovanović u 58. minuti.

Preostala utakmica između Željezničara i Rudara igra se sa početkom u 17 sati.