Nogomet
68

Banjalučanka Vanja Stokić: Imam jednu zemlju i bodrim je do kraja

Piše: M.R.
(Foto: Klix.ba)
Prvi dan ljeta u Banjoj Luci počeo je sunčanim vremenom i mnogi građani su uživali u baštama gradskih kafića. Televizori tokom dana nisu uključeni, ali zato se uvečer u goto svim svim kafićima u Banjoj Luci prate utakmice Svjetskog prvenstva.

S obzirom na to da Bosna i Hercegovina večeras tačno u ponoć igra protiv reprezentacije Nigerije, mnogi građani će utakmicu pratiti u svojim domovima, ali utakmica će se pratiti i u kafićima.

Veliki broj Banjalučanki izrazio je podršku i simpatije prema reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"SP ne pratim u tom smislu da znam ko kakav tim ima, koliko bodova su osvojili, šta će se desiti ako pobijede, a šta ako bude neriješeno, ali pratim u smislu da znam kada igra BiH i protiv koga. Ne bih mogla prognozirati utakmicu, jer mi nije poznat kvalitet ekipe Nigerije, ali definitivno navijam za BiH i voljela bih da pobijede. Ja imam jednu zemlju i kakva god da je, bodriću je do kraja. Mnogi moji sugrađani kažu da nemaju za koga navijati jer se Srbija nije plasirala, što meni nikada neće biti jasno. Srećom, vidim da ima mnogo ljudi koji su uz Zmajeve i kada smo igrali protiv Argentine cijeli kafići su ih bodrili iz sve snage", rekla je Vanja Stokić za Klix.ba

Vanja je dodala da očekuje da će Zmajevi protivnicima pružiti kvalitetan otpor.

"Nije mala stvar biti u prvom timu koji predstavlja našu zemlju na SP, tako da očekujem da će svojim protivnicima pružiti kvalitetan otpor i učiniti sve da se u BiH vrate uzdignute glave. Prošli put nas je poremetio autogol odmah na početku utakmice, ali mislim da se sve to može nadoknaditi. Protiv Argentine su ostavili srce na terenu, ni sada ne očekujem ništa manje. Što bi jedan moj prijatelj rekao: što se mene tiče, Zmajevi su pobijedili", izjavila je Vanja.

Njena sugrađanka Milica također će večeras bodriti reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Očekujem da pobijedi BiH, rođena sam ovdje i navijam za ovu zemlju. Utakmicu ću večeras pratiti kod kuće sa prijateljima", rekla je Milica za Klix.ba

Tokom utakmice između Argentine i BiH u mnogim kafićima vladala je prava navijačka atmosfera, dok su jedni bodrili reprezentaciju Argentine, veliki broj Banjalučana navijao je za BiH. Bilo je i onih koji su samo željeli da vide pravi nogometni spektakl te su se oni radovali svakom golu i podržavali dobru igru.

Neki od njih su nam rekli da večeras, prije svega, očekuju kvalitetnu utakmicu.