Nogomet
20

Banjalučani večeras uz Zmajeve: Navijat ćemo za Bosnu, želimo pobjedu

Piše: M.R.
Atmosfera u Banjoj Luci večeras je nešto drugačija nego jutros. Mnogi Banjalučani su izašli iz svojih domova i utakmicu između Argentine i Bosne i Hercegovine pratite u obližnjim kafićima.

Dosta građana će navijati za Argentinu, ali veliki broj Banjalučana koje smo večeras pitali koga će bodriti, rekli su da je to reprezentacija BiH.

Aleksandar Tramošljika iako nije ljubitelj fudbala, ali večerašnju utakmicu neće propustiti.

„Iako nisam neki veliki zaljubljenik u fudbal, pratit ću večerašnju utakmicu zato što igra zemlja u kojoj živim. S tim u vezi je logično da ću navijati za Zmajeve“, izjavio je Aleksandar.

Njegov sugrađanin dodaje:

„Nemam favorita da sad mogu reći da sam svim srcem uz tu reprezentaciju, ali ako bih već birao, neka to budu Zmajevi. Razlog je što su prvi put na Svjetskom prvenstvu i imaju dobru ekipu koja zaslužuje da prođe grupu i time ostvari historijski uspjeh za Bosnu i Hercegovinu. Argentinci će sigurno dati bar tri gola i očekujem dobru utakmicu punu kvalitetnih poteza. Očekujem da Zmajevi pruže dobar otpor toj fudbalskoj velesili“, rekao je Minja Kulundžija za Klix.ba

Mnogi građani kažu da je Argentina jaka reprezentacija, te da će tokom utakmice dati dosta golova. Vladimir Klindić kladio se na prolaz u grupi za obje reprezentacije.

„Navijam na turniru za Argentinu, ali i ako pobijede mislim da neće puno, možda sa 2:0. S obzirom na to da sam na kladionici igrao prolaz u grupi i Argentini i Bosni, eto ukoliko Argentinci pobijede večeras, onda Bosni želim da dobije preostale dvije utakmice“, kazao je Klindić.

Iako u Banjoj Luci ne vlada vatrena navijačka atmosfera, a s obzirom na to da je Bosna u Brazilu, večeras građani nju bodre.

„Navijat ću za BiH zato što Srbija ne igra na prvenstvu. Vjerujem ako Bosna doživi poraz, nadam se da neće biti veliki, tako da se nadam kvalitetnoj utakmici“, ispričao je Mirko Komljenović iz Banje Luke.

Saša Gajić navija za Bosnu i Hercegovinu i nada se pobjedi ili neriješenom rezultatu.

„Navijat ću za Bosnu i očekujem da pobijede. A ako ne dođu do pobjede nadam se bar neriješenom rezultatu“, rekao je Gajić.

S njim su saglasni i Banjalučanka Tanja Kaurin koja kaže „da će navijati za Bosnu, jer ne živi u Argentini – još uvijek“ i Aleksandar Šaula koji je izjavio da će navijati za reprezentaciju BiH „jer nema ništa zajedničko sa Argentinom“.

Bez obzira na to kojoj reprezentaciji idu simpatije Banjalučana, oni se nadaju da će BiH stvoriti u svijetu lijepu sliku o njenim državljanima.

„Navijat ću za Bosnu i Hercegovinu zato što bi dobrim rezultatom na prvenstvu mogli da stvore ljepšu sliku o svima nama koji ovdje živimo. Iskreno, mislim da Bosna nema velike šanse protiv Argentine večeras na Maracani, ali lopta je okrugla, tako da se nadam da će Zmajevi dati sve od sebe i da će pokazati da su zasluženo u Brazilu“, rekao je Vladimir Poznanović iz Banje Luke.