Nogomet
0

Bandović pred gostovanje na Grbavici: Nadam se da će naši napadači proraditi

Klix.ba
Dejan Bandović
Dejan Bandović
Nogometaše Olimpica u subotu očekuje veliki ispit, jer su Vukovi gosti gradskom rivalu Željezničaru na Grbavici, a ova utakmica 23. kola Premijer lige BiH ima veliku važnost za obje ekipe.

Nakon poraza u prvom kolu proljetnog dijela Olimpic je u seriji od tri utakmice bez poraza. Dolaskom trenera Milomira Odovića na klupu, njegova ekipa je prvo savladala Borac, a potom remizirala protiv Radnika u Bijeljini te Viteza na domaćem terenu.

U ta tri susreta odbrana na čelu sa golmanom Dejanom Bandovićem nije primila pogodak, pa je to upravo bio i povod za razgovor sa iskusnim golmanom Olimpica koji bi i na Grbavici mogao biti jedan od ključnih aktera naredne utakmice.

Ekipa se tokom pauze odmorila, a onda nastavila s radom.

"Prije svega smo se dobro odmorili, a potom smo nastavili sa radom pod palicom trenera Odovića. Pokušavamo da dignemo našu igru na jedan veći nivo, što ćemo, nadamo se, uspjeti pokazati u narednim utakmicama", izjavio je Bandović za oficijelnu stranicu FK Olimpic.

Iskusni golman se osvrnuo na ranije odigrane utakmice.

"Mi smo zadnje dvije utakmice odigrali 0:0, čvrsto stojimo u odbrani, ali nas neće gol. Imali smo svoje šanse i u Bijeljini i na Otoci protiv Viteza, ali jednostavno nismo bili miljenici sreće. Nadamo se da ćemo vrlo brzo prekinuti taj nazovimo ga peh i početi koristiti šanse koje stvaramo na utakmicama", rekao je čuvar mreže Olimpica.

Naredni protivnik Vukova je zahuktali Željezničar, koji igra odlično i ubilježio je sve pobjede ove polusezone.

"Apsurdno je reći da se idemo 'vaditi' na Grbavici, nakon svih propuštenih prilika u protekla dva susreta. Mi idemo na Grbavicu da igramo, da dodatno podignemo samopouzdanje i da odigramo kvalitetnu utakmicu, pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti naša igra. Očekujem nogometni ambijent, jer će stadion biti sigurno dobro popunjen s obzirom na svu euforiju oko Željezničara koja je stvorena dobrim igrama. Mi nakon Željezničara dočekujemo Velež i idemo Mladosti u goste i te utakmice želimo dočekati u dobrom raspoloženju", kazao je Bandović.

Utakmica između FK Željezničar i FK Olimpic igra se u subotu na stadionu Grbavica sa početkom od 16 sati.