Nogomet
56

Bandović i Radulović poklonili pobjedu Kukesiju, Sarajevo poraženo 3:2

Piše: Edin Isanović
Sarajevo je poraženo u Tirani od Kukesija rezultatom 3:2. Golove za domaće postigli su Hoxha i Popović i Alumicaj, a za Bordo tim Popović (autogol) i Todorović.

Gosti sa Koševa krenuli su ofanzivno ka golu domaćih. U 12. minuti na asistenciju Haurdića, Melunović iz teške pozicije pogađa prečku. Isti igrač šest minute poslije našao se oči u oči sa golmanom domaćih, ali je pucao pravo u njega.

Igrala se 24. minuta kada je desni bek Sarajeva Radulović katastrofalno pogriješio, a Hoxha je loptu ubacio u mrežu pored nemoćnog Bandovića.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

Tim sa Koševa je nastavio napadati, a to im se isplatilo u 32. minuti. Tadejević je sjajno centrirao, a Lazar Popović pogodio je sopstvenu mrežu za 1:1.

Već u narednom napadu Sarajevo je povelo. Suljić je dobro šutirao, Halili je odbranio, a na odbijenu loptu je natrčao Todorović i glavom je poslao u mrežu za veliko slavlje Hordi zla.

U 43. minuti Melunović odlično proigrava Suljića koji dobro šutira, ali lopta odlazi pored gola.

Kazna je stigla u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Kukesi je izveo korner, Bandović loše intervenisao, a Popović pogodio za 2:2.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Domaći su u nastavku krenuli nešto opasnije. U 49. minuti Tatomirović je sjajnom intervencijom loptu izbio u korner.

Bandović je u 58. minuti krenuo da dribla igrače Kukesija i Alimucaj pogađa za 3:2. Bio je to nevjerovatan potez čuvara mreže tima sa Koševa. Nakon toga gosti su pokušali ugroziti Kukesi. Ipak, većina napada završavalo se na ivici šesnaesterca.

Sarajevo je u drugom poluvremenu odigralo ispod svih očekivanja.

Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo

Predstave u okršaju sa Libertasom očigledno nisu bile slučajne, jer je Bordo tim ponovo pokazao da nema karakter. Opet su nakon vodstva poraženi.

Uzvrat se igra za sedam dana na Koševu.

Kvalifikacije za Evropsku ligu, 2. pretkolo, prva utakmica:

Kukesi - Sarajevo 3:2