Sve spremno za Zetu
0

Bandović brani protiv Zete, Sarajevo želi pobjedu za miran revanš

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Šef stručnog štaba FK Sarajevo Dragan Jović i vezni igrač Ivan Sesar su, na današnjoj izuzetno posjećenoj konferenciji za novinare, rekli da su spremni za utakmicu protiv Zete u okviru 3. pretkola Evropske lige. Istovremeno je stigla informacija da je golman Dejan Bandović prijavljen za ovu utakmicu i stajat će na golu Bordo tima.

Trener Jović je rekao kako je Zeta izuzetno kvalitetna ekipa i da je puno kvalitetnija nego što to misli bh. sportska javnost. Travničanin na klupi Sarajeva je rekao da je upoznat sa sutrašnjim protivnikom i da je pregledao četiri evropske utakmice koje je Zeta odigrala ove sezone.

"Njihovi rezultati nisu slučajni, imaju izuzetno brze krilne napadače i kreativan vezni red. Ako pogledamo ko nam je mogao biti suparnik, moramo biti zadovoljni žrijebom i preuzimamo ulogu favorita. Atmosfera u ekipi je izuzetna i očekujemo pobjedu koja će nam osigurati miran revanš", rekao je Jović.

Pouzdani veznjak Ivan Sesar je rekao da je igračima prijao razgovor sa legendama kluba, održan jučer u prostorijama u Titovoj ulici. Sesar je rekao da su Predrag Pašić, Vahidin Musemić i Fuad Muzorović rekli sadašnjim prvotimcima da im je ovo historijska šansa.

"Ne želim da se stvori atmosfera kako igramo protiv amatera, jer je Zeta kvalitetna ekipa. Ako budemo pravi, a nadam se da hoćemo, pobjeda neće doći u pitanje. Navijače nije potrebno pozivati, tribine će sigurno biti pune", rekao je Sesar.

Dobra vijest je i registracija Dejana Bandovića za utakmicu protiv Zete. Jović je rekao da ne brine za njega, jer je kvalitetan golman i prethodno je dobro odigrao u evropskim utakmicama. Šef stručnog štaba je dodao da je zadovoljan igrom Radana Šunjevarića i da će sutra najvjerovatnije istrčati istih 11 igrača kao i protiv Levskog.

Sesar je dodao da je ovih dana lijepo biti igrač Bordo tima. Istakao je da mu je drago što selektor Safet Sušić prati njegovu i igru Saida Husejinovića.

Na pitanje novinara da li se plaši da će nakon evropskih utakmica otići još neki igrači, Jović je rekao da uprava kluba radi sve kako bi zadržala ovu ekipu na okupu i osvojila titulu BiH.

Ulaznice za utakmicu su puštene u prodaju i koštaju 12 KM za istočnu, osam KM za južnu i 7 za sjevernu tribinu.

Uoči početka utakmice bit će održana minuta šutnje za Jasmina Mešanovića, navijača FK Sarajevo koji je preminuo tokom utakmice protiv Levskog.