Izbačena iz evropskih kupova
1

Banderas: Nadam se da će biti ispravljena nepravda prema Malagi

Totalsport
Antonio Banderas (Foto: AFP)
Antonio Banderas (Foto: AFP)
Poznati španski glumac Antonio Banderas, koji se proslavio i u Hollywoodu, kritizirao je Evropsku nogometnu federaciju (UEFA) zbog izbacivanja Malage iz evropskih kupova sljedeće sezone.

Banderas je rođen u Malagi i veliki je navijač istoimenog nogometnog kluba iz tog andaluzijskog grada. U srijedu je 52-godišnji glumac uživo gledao pobjedu svoga omiljenog kluba protiv Porta (2-0) i plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon utakmice je u razgovoru za španski Canal Plus izrazio nadu da će Međunarodni sportski sud (CAS) usvojiti žalbu Malage i omogućiti joj igranje u Evropi i sljedeće sezone. UEFA je, naime, zbog financijskih dugova odlučila ''trenirati strogoću'' na andaluzijskom klubu i na godinu ga dana izbaciti iz evropskih takmičenja.

"Još uvijek čekamo odluku CAS-a i iskreno se nadamo da će pravda biti zadovoljena. Odluka UEFA-e je bila iznimno stroga i ima negativan utjecaj na cijelu špansku ligu. Takva je presuda trebala biti donesena na kraju sezone kako bi se klubu dalo vremena da riješi svoja dugovanja. Nadam se da će CAS hladne glave analizirati ovaj slučaj i dati podršku Malagi", istaknuo je Banderas i osvrnuo se na samu utakmicu protiv Porta.

"Ovo je čudesan trijumf. Obično utakmice gledam na televiziji, iz svoje fotelje u SAD-u, bez ikoga u blizini. A sada sam se iznenada našao na stadionu, okružen svojim sunarodnjacima i bilo mi je stvarno prekrasno. Cijeli je grad zaslužio ovo. Nije važno koga ćemo dobiti za suparnika u četvrtfinalu, ponovno ćemo uživati."