Nogomet
1

Balotelli upozoren da će biti isključen ako napusti travnjak zbog rasizma

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Predsjednik Udruženja talijanskih sudaca (AIA) Marcello Nicchi upozorio je nogometaše Serije A kako će biti isključeni sljedećeg vikenda odluče li u slučaju rasističkog vrijeđanja s tribina napustiti teren.

"Svako je slobodan izražavati svoje mišljenje, ali postoje pravila. Ko god napusti travnjak kao protest, a bez da upozori sudiju biti će isključen", rekao je Nicchi za Sky24.

Jasno je to upozorenje, iako neizravno, za napadača Milana Marija Balotellija koji je prošlog vikenda na rasističkoj osnovi vrijeđan u susretu 37. kola Serije A protiv Rome.

"Ako se to dogodi još jednom, napustit ću travnjak jer je to tako glupo. Jako malo mi je nedostajalo već u nedjelju da napustim travnjak. Htio sam ponoviti ono što je moj saigrač Boateng napravio na prijateljskoj utakmici. No, nisam i to samo zato jer bi u tom slučaju Roma bila drastičnije kažnjena, a mi bismo dobili utakmicu 3-0. Ali da nije bilo tog razloga napustio bih travnjak", rekao je Balotelli, čiji Milan u posljednjem kolu Serije A u nedjelju gostuje kod Siene.