"Pocrvenio" protiv Dinama
0

Balotelli se izvinio saigračima

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski napadač Manchester Cityja Mario Balotelli u velikoj je mjeri ''kumovao'' ispadanju svog kluba iz Europa lige od kijevskog Dinama.

Nakon što je Dinamo dobio prvu utakmicu osmine finala u Kijevu s 2-0, Balotelli je prvo već na samom početku uzvrata promašio čistu šansu iz neposredne blizine. No, još je puno veću štetu svom klubu napravio u 36. minuti, kada je kod rezultata 0-0 opravdano dobio direktni crveni karton zbog visoko dignute noge i direktnog udarca Dinamovog defanzivca Gorana Popova. Kolarov je ubrzo nakon toga postigao gol za City, koji s igračem manje nije uspio postići barem još jedan pogodak koji bi ga odveo u produžetke.

Balotellijev sunarodnjak Roberto Mancini, menadžer Cityja, je potez svog mladog napadača okarakterizirao kao ''veliku glupost''. Balotelli je dan kasnije ponudio izvinjenje.

"Želim se izviniti, prvenstveno svojim saigračima, što sam u tako važnoj utakmici tako rano dobio crveni karton. Davao sam sve od sebe u toj utakmici, kao što to i uvijek činim. Lopta je bila u zraku i pokušao sam je zahvatiti visoko podignuvši nogu. Nisam želio ući u kontakt s Popovim, a sasvim sigurno ga nisam želio povrijediti. No, moj start je na kraju stvarno izgledao loše. Trebao sam biti pažljiviji. Ovo mi se dogodilo u žaru borbe", objasnio je Balotelli.