Nogomet
0

Balotelli razlog svađe između Prandellija i Milana

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Mario Balotelli (Foto: AFP)
U srijedu su talijanski mediji informirali kako se u reprezentativnom kampu povrijedio Mario Balotelli, 23-godišnji nogometaš Milana.

Nakon pregleda je saopćeno da Balotelli ima problema s lijevim koljenom, te se očekivalo kako će ga iz reprezentativnog štaba pustiti nazad u njegov klub. No, Balotelli je ostao u reprezentaciji, a selektor Cesare Prandelli je najavio da će protiv Danske (na gostovanju u petak) sjediti na klupi, dok bi mogao čak igrati protiv Armenije, idućeg utorka, meču koji se igra na napuljskom San Paolo stadionu.

Povreda nije pretjerano teška, no javili su se čelni ljudi Milana i izrazili ljutnju na takvu odluku Prandellija.

Naime, Italija je već osigurala odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Brazilu (sedam bodova više od drugoplasirane Bugarske), te su u Milanu očekivali kako će Balotelli biti vraćen u Milan kada ispred Italije nema rezultatskog imperativa.

Svađa između te dvije strane je na samom začetku, pa treba vidjeti kako će se razvijati u idućih nekoliko dana i hoće li Prandelli popustiti. Inače, Prandelli se u posljednje vrijeme vrlo često dovodio u kontekst mogućem budućeg trenera Milana.

Balotelli je ove sezone, tokom četiri prvenstvene utakmice, postigao tri pogotka, ali je igrao mnogo manje no što je mogao, budući da ga je zadesila i suspenzija od četiri utakmice.