Nogomet
33

Balotelli oduzeo loptu Hendersonu i izveo penal, Gerrard ga kritikovao zbog nepoštovanja

Klix.ba
Ružna scena se mogla vidjeti sinoć tokom utakmice u okviru Evropske lige između Liverpoola i Bešiktaša. Napadač Redsa Mario Balotelli je pokazao nepoštovanje prema kapitenu Jordanu Hendersonu, oduzeo mu je loptu i izveo penal.

Balotelli je ponovo bio akter poprilično ružne scene kada je u 85. minuti u utakmici protiv Bešiktaša dosuđen penal za Liverpool. Kapiten Henderson je uzeo loptu i pripremao se da izvede penal, no, Balotelli je imao drugu ideju. Oduzeo je kapitenu loptu i tim potezom ga potpuno šokirao. Tu se našao i Daniel Sturridge, koji je ljutito reagovao prema talijanskom reprezentativcu. Henderson nije mogao vjerovati šta mu se dogodilo, ali je odlučio popustiti i izbjeći veći skandal.

Balotelli je na kraju namjestio loptu na bijelu tačku i pogodio za pobjedu Liverpoola. Da je kojim slučajem promašio, vjerovatno bi time ovjerio kraj karijere na Anfieldu.

Nakon utakmice je Balotellija kritikovao prvi kapiten Liverpoola Steven Gerrard.

"Henderson je kapiten i Balotelli je pokazao nepoštovanje prema njemu. Pravila su pravila, Mariju svaka čast za pogodak, no, nije lijepo vidjeti svađu nogometaša. Mislim da je Henderson postupio ispravno", izjavio je Gerrard.

Menadžer Liverpoola Brandon Rodgers nakon utakmice nije želio otkriti kome je dodijelio zadatak izvođenja penala.