Ponovo u centru pažnje
1

Balotelli neće biti kažnjen zbog odlaska u noćni klub nakon utakmice

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Milanov napadač Mario Balotelli uspio se naći u središtu pažnje tokom gradskog derbija prošle nedjelje između Intera i Milana (1-1), iako je odigrao utakmicu debelo ispod očekivanja.

Zbog vulgarne geste spram Interovih navijača (hvatanje za međunožje) na kraju susreta pri izlasku s terena, Balotelli je kažnjen s 10.000 eura. S druge strane, Disciplinska komisija Lege Calcio kaznila je Inter sa 50.000 eura zbog rasističkog vrijeđanja njihovog bivšeg igrača Balotellija.

Donedavni napadač Manchester Cityja ove sedmice vježba po posebnom programu, nakon što je zaradio udarac u koljeno tokom nedjeljnog derbija.

"Ljekari mi kažu da je Balotelli primio udarac, vjerojatno kada se sudario sa Samirom Handanovičem u drugom poluvremenu. Nadamo se da će se oporaviti za subotnji susret s Lazijom", izjavio je Milanov dopredsjednik Adriano Galliani.

Prokomentirao je i Balotellijevu ružnu gestu prema Interovim navijačima, kao i činjenicu da se nakon utakmice zaputio u noćni klub.

"Nisam vidio što je Balotelli napravio Interovim navijačima. Pročitao sam da je to bila vrlo ružna gesta, ali nisam s njim o tome razgovarao. Noćni izlazak? Pa svi igrači idu van nakon utakmice. Ne možemo im zabraniti da odu plesati u večeri nakon utakmice. U suprotnom bi se zatvorili svi noćni klubovi", našalio se Galliani.

Raspoložen za šalu bio je i na pitanje o izjavi Balotellijevog agenta Mina Raiole, koji je tvrdio kako je njegov štićenik podbacio protiv Intera jer je imao visoku temperaturu.

"Niko od nas za to nije znao, niti trener, niti naš ljekarski tim. Pretpostavljam da ćemo predložiti Raiolu za novog šefa našeg ljekarskog štaba", nasmijao se Galliani.