Nogomet
3

Balotelli: Ne želim se svima izvinjavati, pa nisam nikog ubio

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Zločesti dečko talijanskog nogometa Mario Balotelli izvinio se zbog crvenog kartona i svoga ponašanja tokom nedjeljne utakmice Serije A u kojoj je njegov Milan poražen od Napolija (2-1).

Balotelli je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka zbog žestokih prigovora i neprimjerenog rječnika dobio drugi žuti karton, a Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza ga je kaznila s tri utakmice zabrane igranja. U Milanu sada nastoje popraviti štetu, pa je Balotelli tako u četvrtak dao intervjue za Gazzettu dello Sport, Sky Sport, te klupsku televiziju.

"Kao prvo, žao mi je zbog saigrača. Treniraju i naporno rade zajedno sa mnom, a ja sam ih svojim postupkom ostavio na cjedilu. Osjećam se krivim i zbog navijača koji su stalno uz nas, te dakako zbog samoga kluba. Ispričavam se sudiji jer nisam trebao onako reagovati. Protiv Napolija se ponovila stara priča, prekršaji na meni se ne računaju, a čim ja napravim nešto… Samo želim da drugi budu kažnjeni zbog prekršaja na meni, kao što sam i ja kažnjen zbog svojih prekršaja. Ali, razumijem da se u nekim situacijama moram kontrolisati", istaknuo je 23-godišnji napadač.

"Pogriješim kad me provociraju. Mario napravi grešku i Mario se izvini, ali ne želim se izvinjavati svima jer nisam nikoga ubio", dodao je Balotelli.