Serie A
14

Balotelli: Možda bi sa mnom u sastavu izgubili od Barçe 8:0

Totalsport
Mario Balotelli
Mario Balotelli
Milanov napadač Mario Balotelli sugerirao je kako bi njegova ekipa u bližoj budućnosti mogla dosegnuti nivo Barcelonine igre.

Milan je iznenađujuće svladao Barcelonu 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na svom San Siru, ali se u uzvratu na stadionu Camp Nou sudario s realnošću, te je izgubio s 4:0 i oprostio se od tog takmičenja.

Balotelli u tim utakmicama nije imao pravo nastupa. U nedjelju je zabio oba gola u prvenstvenoj pobjedi kod kuće protiv Palerma 2:0.

"Da bismo bili ravnopravni s Barcelonom ili Juventusom, moramo naporno raditi kao grupa. Možda mi ne igramo tako dobro kao Barcelona, ali pokazali smo da možemo dosegnuti i njihov nivo, kada smo ih dobili kod kuće. Šta je bilo, bilo je. Važno je da smo se vratili na pobjedničku stazu protiv Palerma", komentirao je Balotelli.

Dodao je kako njegovi nastupi protiv Barcelone ne bi predstavljali nikakvo jamstvo da bi Milan bolje prošao u tim susretima.

"Ko god igrao protiv njih, nije velika razlika, jer su oni veličanstvena ekipa, pravi šampioni. Možda bi sa mnom u sastavu Milan izgubio s 8:0! Naprosto nismo imali sreće", zaključio je Balotelli.