Intervju za magazin Time
2

Balotelli: Jednog dana volio bih reći da sam bio najbolji na svijetu

Klix.ba
Mario Balotelli, napadač Manchester Cityja i italijanske reprezentacije, je u intervjuu za prestižni magazin Time izjavio kako bi jednog dana, kad ode u nogometnu penziju, volio reći da je bio najbolji na svijetu.

Balotelli je, između ostalog, kazao i kako nema namjeru karijeru završiti u ekipi Roberta Mancinija.

"Jednog dana otići ću iz Manchester Cityja. Neću ovdje igrati cijeli život. Ali, još uvijek ne mislim odlaziti", kazao je popularni Super Mario. Novinar magazina Time upitao ga je i o životu u Engleskoj.

"Mnogi govore o lošem vremenu u Engleskoj. Meni to uopće nije važno jer nikad ne izlazim vani, uvijek ostajem u kući", odgovorio je napadač Građana. Balotelli je govorio i o sve prisutnijem rasizmu u nogometu.

"Malo je rasista i protiv njih ne možeš ništa uraditi. Možeš govoriti, ali to nema svrhe. Nadam se da ću pomoći da Italija bude moderna zemlja u tom smislu, poput SAD-a i Engleske", kazao je Balotelli.

Saigrač Edina Džeke dodao je kako su mu Mike Tyson, Ronaldo i Usain Bolt idoli u životu. Mario je dodao da bi bio sretan i kada bi imao priliku upoznati Baracka Obamu, predsjednika SAD-a.

"Volio bih ga vidjeti, jer je on crnac, a uz to pravi lider", dodao je između ostalog Mario Balotelli u intervjuu za magazin Time.