Nogomet
1

Balotelli: Italija će pobijediti Englesku

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Napadač talijanske nogometne reprezentacije Mario Balotelli poslao je upozorenje Englezima uoči međusobnog okršaja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sljedeće godine.

Žrijeb je Englesku i Italiju zajedno smjestio u grupu D, a tu će im još suparnici biti Urugvaj i Kostarika. Engleska i Italija međusobno igraju već u 1. kolu 14. juna u Manausu.

"Brazil je za mene savršeno mjesto da se potvrdim kao najbolji svjetski napadač. Svjetsko prvenstvo je takmičenje na kojem želim ostaviti trag. Najbolji igrači uvijek igraju najbolje na najvećim pozornicama", rekao je Balotelli za The Sun.

"Sve što ću reći je da vjerujem da smo jača ekipa od Engleske i historijski gledano uvijek smo bili bolji od njih na velikim takmičenjima. Mislim da neće previše utjecati što se utakmica igra u džungli. To je Svjetsko prvenstvo i svi žele predstavljati svoju zemlju".

Posebne riječi hvale kontroverzni napadač ima za Joea Harta, svog bivšeg saigrača iz Manchester Cityja i prvog golmana engleske reprezentacije koji je trenutno zbog slabije forme u nemilosti menadžera Građana Manuela Pellegrinija.

"Za mene nema sumnje da bi Joe trebao biti prvi golman Engleske u Brazilu. On je najbolji engleski golman i najbolji premierligaški golman. Najbolji svjetski igrači mogu griješiti, ali klasa od igrača poput Joea će uvijek isplivati".